Oblike narave

11 % popust za 11 let delovanja! Uporabi kodo: ENAJSTLET

dni
ur
min
s
STEKLENICA ZA VODO – KAKO JO IZBRATI?

STEKLENICA ZA VODO – KAKO JO IZBRATI?

Vodo je dobro nositi s sabo, saj si lahko le tako zagotovimo optimalno hidracijo. Ampak katero steklenico izbrati, ker je ponudba tako velika? Na kaj je dobro biti pozoren?

 

Zavedate se, da morate več piti. In prišli ste do spoznanja, da vas bo k temu najbolje spodbujala steklenica za vodo, ki jo boste lahko vedno nosili s sabo. Na trgu jih je ogromno. Katero izbrati? Na kaj je dobro biti pozoren?

 

Steklenica za vodo iz naravnih materialov – dobro za človeka in za okolje

Grozljivo dejstvo je, da človeštvo na leto porabi toliko plastenk, da bi z njimi lahko 26-krat obkrožili naš planet. Večina plastenk (70-90 %) ni nikoli reciklirana in pristanejo v oceanih, kjer tvorijo številne otoke plastike. Ti kupi plastike ogrožajo življenje živali. Veliko se jih zaplete v plastične predmete in se poškoduje. Ogromno živali delčke plastike zamenja za hrano in jih pojejo. Prek prehranjevalnega cikla pride tako plastika tudi v naše telo.

Večina plastenk ni nikoli recikliranih in pristanejo v oceanih. (Photo by mali maeder from Pexels)

 

Plastenke za hranjenje vode niso primerne. Ko pridejo v stik s soncem se namreč v vodo iz plastike začnejo izločajo hormonski motilci in druge škodljive snovi. Če vsak dan pijemo vodo s takšnimi “dodatki”, se to pozna na zdravju.

 

Drug vidik je higiena. Če vsak dan kupimo več plastenk, to škoduje okolju. Če pa eno plastenko uporabljamo dlje časa, se v njej začnejo nabirati nečistoče, ki jih je zelo težko očistiti. Na voljo so tudi plastenke brez BPA, a tudi teh nikoli ni mogoče tako dobro očistiti, kot steklo. Zato priporočamo izbiro steklenice iz stekla. Steklo je naraven material in ga je mogoče reciklirati.

 

Steklenica za vodo kot statement

Pokažite svetu, da vam je mar za okolje in za zdravje. Z uporabo steklenice iz naravnih materialov spročate: ne kupujem plastenk, ne onesnažujem okolja, živim ekološko. Če pa je steklenica poleg tega še lepa, sporočate: hej, uspelo mi je najti krasno steklenico za vodo, ki jo bom z veseljem uporabljal. Znano je, da nas uporaba stvari, ki so nam všeč, navda z zadovoljstvom.

steklenica za vodo Lagoena Oblike narave

Z uporabo steklenice iz naravnih materialov spročate: ne kupujem plastenk, ne onesnažujem okolja, živim ekološko. 

Steklenice za vodo Lagoena in Thank you – prva družina eko steklenic na svetu

Pri Nature’s Design so ustvarili kar 8 različnih steklenic za vodo: 2 steklenici za vodo z lesenim pokrovčkom Lagoena, 2 steklenici za vodo Thank you Kids, ki jih otroci lahko sami poslikajo, 3 steklenice za vodo s pokrovčkom iz bio plastike Thank you ter steklenica s cucljem za dojenčke Thank you Baby. Vse steklenice za vodo so narejene iz popolnoma naravnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Steklenica je iz stekla. Dve polovici ovoja iz plute držita skupaj elastiki iz naravnega kavčuka. Ovoj, ki steklenico varuje, je iz plute. Steklenici Lagoena imata pokrovček iz lesa in naravnih smol, steklenice Thank you pa iz bio plastike, ki se popolnoma razgradi na kompostu po 6 mesecih.

steklenice za vodo

Steklenice za vodo Lagoena in Thank you so v celoti iz naravnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati.

Steklenici za vodo Lagoena – za ljubitelje elegance

Steklenica Lagoena je na voljo v 2 velikostih: 0,5 in 0,7 litra. Njena posebnost je lesen zamašek, ki ima notranjost iz naravnih smol. Zamašek smo skozi leta vztrajno izpopolnjevali in zdaj res dobro tesni.

 

Steklenici za vodo Thank you Kids – za kreativne

Še zdaleč ne samo za otroke. Prava izbira za vse ustvarjalne duše, ki bi rade ustvarile unikatno steklenico. S priloženimi akvarelnimi barvicami in šablonami dajte duška svoji domišljiji in ustvarite nekaj posebnega in samo vašega. Nihče drug na vsem svetu ne bo imel take steklenice.

steklenica za vodo Thank you Kids

Če otrok sam poslika svojo steklenico, bo vodo iz nje pil z velikim veseljem.

Steklenice za vodo Thank you – od rojstva do starosti

Privoščimo steklenico iz naravnih materialov že dojenčkom. Steklenica Thank you Baby 0,3 l ima cucelj iz naravnega kavčuka in jo je mogoče prekuhavati. Za različne potrebe in aktivnosti so na voljo še steklenice različnih volumnov: 0,3 l, 0,5 l in 0,7 l. Vse tri imajo poseben zamašek s cucljem, ki omogoča enostavno pitje tudi med športno aktivnostjo, saj zamaška ni treba odviti.

 

Steklenica za vodo, ki bo z vami večno

Prizadevamo si za čim manj odpadkov. Zato je mogoče prav vse dele naših steklenic Lagoena in Thank you dokupiti. Dokupite lahko zamašek, elastiki, pluto, steklenico, cucelj za otroško stekleničko … Posledično bo steklenica z vami vse življenje, saj boste lahko le zamenjali del, ki se je iztrošil ali poškodoval.

Vse dele steklenic je mogoče dokupiti, zato bo vaša steklenica z vami zelooooo dolgo.

Pokukajte na našo polico s steklenicami in gotovo boste našli pravo steklenico zase!

 

INFORMIRANA VODA, INFORMIRAN KOZAREC

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Moja košarica
Nazadnje ste si ogledali
Categories