Oblike narave

11 % popust za 11 let delovanja! Uporabi kodo: ENAJSTLET

dni
ur
min
s
NI VSA VODA ENAKA – 5 KRIŽIŠČ NA POTI DO ZDRAVE HIDRACIJE TELESA

NI VSA VODA ENAKA – 5 KRIŽIŠČ NA POTI DO ZDRAVE HIDRACIJE TELESA

Ko se odločimo, da bo naša primarna pijača voda, smo stopili na pravo pot do zdrave hidracije telesa. Na njej pa nas čaka vsaj 5 križišč. Katera smer je prava?

 

Voda z okusom? 

Na videz raznolika ponudba vod z okusom je v resnici zgolj voda s sladkorjem in nekaj arome. Pol litra vode z okusom vsebuje približno sedem čajnih žličk sladkorja, kar je podobno kot če bi pojedli tri krofe. Po tej vodi telo ni hidrirano, ampak obremenjeno. Za hidracijo telesa je edina prava izbira voda. Voda iz studenca, filtrirana voda ali voda iz pipe, ki jo revitaliziramo s karafo ali s kristali.

 

Voda iz plastenke?

Pitje vode iz plastenk je neekološko in nezdravo. Že samo v Ameriki porabijo vsakih 5 minut 2 milijona plastenk in od tega 86 % plastenk nikoli ni recikliranih! Znano je, da plastika ni dober material za shranjevanje vode. Že pri sobni temperaturi se iz plastenk PET (polietilen tereftalat) izloča težka kovina antimon. Plastika vsebuje tudi hormonske motilce, ki dolgoročno povzročajo težave z zanositvijo in druge težave. Vsekakor priporočamo pitje vode iz steklenice in steklenih vrčev ali karafe. Ekološko že razmišljajo tudi nekatera slovenska podjetja in ustanove. Na primer Mestne občine Nova Gorica se je odpovedala uporabi vode v plastenkah. Od maja 2017 uslužbenci in stranke pijejo vitalno vodo iz steklenih vrčev.

 

Voda iz narave?

Ni lepšega kot na poti v hribe spiti vodo iz bistrega studenca. Okus te vode nam ostane v spominu za vedno. Mehka in nežna voda. Priznani radiestezist Jože Munih v knjigi Zdravilni izviri opisuje lokacije in značilnosti več kot 200 izvirov v Posočju, na Goriškem in Idrijskem. Glede na bogato pokritost z vodnimi viri bi večina Slovencev v radiju nekaj kilometrov od doma našla kakšen studenec in lahko bi hodili po zaloge vode k izvirom, pa nas je večina preveč nagnjena k udobju.

 

Dragocena voda?

Voda je postala vir zaslužkov. Liter mineralne vode v trgovini vas stane okoli 50 centov, liter vode iz pipe pa le 0,4 centa. Po zadnji raziskavi vzorcev mineralnih vod pri Zvezi potrošnikov Slovenije maja 2017, ko so analizirali 19 vzorcev, so ugotovili, da vsebuje voda iz pipe več mineralov kot kar četrtina mineralnih vod iz trgovine. Najbolj dragocena ni tista voda, ki je najbolj draga, ampak tista, ki je vitalna, polna energije.

 

Strukturirana voda?

 

Strukturirano vodo telo lažje vsrka in prenese do vsake celice. Fotografije lepih šesterokotnih kristalov vode pridobljene po metodi japonskega znanstvenika dr. Masaru Emota kažejo, da je strukturirana voda harmonična in polna dobre energije. Strukturirano vodo dobimo s pomočjo usmerjenih pozitivnih misli, lepih fotografij, glasbe ali s pomočjo posebno oblikovanih karaf, ki vodi občutno dvignejo raven energije.

 

karafa zlati rez fibonaccijevo zaporedje vrc za vodo ziva voda

Karafa revitalizira vodo zaradi edinstvene oblike. Pričarajo jo: zlati rez in fibonaccijevo zaporedje, dodatno spodbuda pa daje še roža življenja.

 

 

Kako deluje karafa?

Vodo iz pipe natočimo v karafo in počakamo 3 minute. V tem času edinstvene oblike narave, ki izvirajo iz razmerij zlatega reza, vodo postavijo v pravilno strukturo. Voda iz pipe postane mehkega in nežnega okusa, kot studenčnica. Vonj in okus klora se izgubi, energija, ki jo merimo v Bovisih, pa skokovito naraste – iz okoli 1000 enot na 18.500 enot Bovisa.

Kako se karafa čisti pa lahko preberete TUKAJ, objavljen je tudi nazoren VIDEO.

(Ta moj članek je objavljen v najnovejši reviji SKUPAJ ZA ZDRAVJE ČLOVEKA IN NARAVE – junij/julij 2017. Celotno revijo, ki je posvečena VODI lahko preberete TUKAJ.)

KAKO SPITI VEČ VODE?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Moja košarica
Nazadnje ste si ogledali
Categories