Oblike narave

11 % popust za 11 let delovanja! Uporabi kodo: ENAJSTLET

dni
ur
min
s
MOŠKI IN ŽENSKA – OGENJ IN VODA

MOŠKI IN ŽENSKA – OGENJ IN VODA

Ogenj in voda sta dve naravni sili, ki imata veliko moč. Sonce daje moč za življenje, iz vode se življenje razvija. Harmonija med ognjem in vodo že milijone let ustvarja pogoje za življenje in razvoj vseh bitij.

 

Igra jina in janga

V naravi najdemo veliko diametralnih nasprotij, ki lepo funkcionirajo v paru: dan in noč, plima in oseka, Sonce in Luna, … Tudi moški in ženska. Dejstvo je, da smo si med sabo različni, a skupaj lahko tvorimo popoln par. Odnosi med spoloma pa so lahko lepi in harmonični le, če se oba zavedata, da sta si različna in da ju ta drugačnost medsebojno bogati. Kdor išče partnerja, ki bo deloval enako kot on sam, bo iskal dolgo in bo razočaran.

 

Spolnost in čustvovanje

Vzporednico z ognjem in vodo lahko potegnemo tudi pri človeku. Taoisti pravijo, da je na spolnem nivoju moški kot ogenj, hitro se razvname in hitro dogori, ženska pa je kot voda, počasi se segreva in ostaja dalj časa vroča. Moški ima izbočene spolne organe in daje energijo, ženska vbočene in energijo sprejema, jo posrka vase. Spolnost je mešanje moške in ženske energije. Zanimivo je, da ženske nismo samo voda in da moški niso samo ogenj. Če smo taki v spolnosti, smo v čustvovanju ravno obratni. Ženske čustvujemo ognjevito, ni nam težko pokazati, kaj čutimo, jokamo, kričimo, se smejemo. Moški pa čustvujejo bolj navznoter, v sebi.

Moški in ženska sta si med seboj očitno različna in prav ta različnost vsakega partnerja bogati in spravlja v harmonijo. Moški pomaga ženski na področju spolne energije, s svojim ognjem greje njeno vodo. Ženska pa pomaga moškemu na ravni čustev, s svojim ognjem greje vodo njegovega srca.

 

Ledvice – vir spolne vitalnosti

Za zdravje spolnih organov tako pri moškem kot pri ženski skrbi sistem ledvic, ki vključuje tudi moška moda in ženske jajčnike – Kitajci ju pomenljivo poimenujejo »zunanje ledvice«. Ledvice torej kontrolirajo spolne in razmnoževalne funkcije, so filter za odpadne snovi in tvorec hormonov. Zato so ledvice za telo primaren vir spolne vitalnosti, biopotenciala in najbolj pomemben rezervoar esencialne energije. Kitajci jih imajo za najpomembnejši pokazatelj zdravja in imunosti. Težave z ledvicami lahko privedejo do slabe vitalnosti in spolne impotence. Po navedbah strokovnjakov ima težave s slabšim delovanjem ledvic kar okoli 10 odstotkov odraslih ljudi.

 

Vitalna voda – vitalne ledvice

Ledvice so, tako kot večina našega telesa, predvsem iz vode. Zato bomo za njihovo vitalnost, poleg ekološko pridelane hrane in gibanja, veliko naredili, če bomo uživali vitalno vodo. Vitalno vodo z zdravo strukturo kristala telo lažje sprejme, zato lahko taka voda odlično opravlja svojo nalogo. Če v spolnosti potrebujemo več energije, pa nam lahko pomaga tudi revitalizirana voda iz karafe s simbolom iz pravega zlata, ki nas polni z življenjsko energijo, tudi spolno.

 

Avtor: Andreja Šeme, Objavljeno v Skupaj za zdravje človeka in narave (str. 9)

LEP VRČ ZA VODO – 5 RAZLOGOV ZA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Close Nazadnje ste si ogledali
Kategorije