Oblike narave

11 % popust za 11 let delovanja! Uporabi kodo: ENAJSTLET

dni
ur
min
s
KARAFA – KAKO JO OČISTITI?

KARAFA – KAKO JO OČISTITI?

Karafa Aladin je čudovite oblike. Mehke in valovite oblike, ki izhajajo iz razmerij zlatega reza, so na pogled res lepe. Pred nakupom pa se marsikdo vpraša: Karafa ima ozek vrat, kako jo bom pa očistil? Skrb je popolnoma odveč, ko spoznaš pravi postopek. Čiščenje je zelo enostavno, nobenega drgnenja po notranjosti in nobene ščetke ne potrebujete. In v skladu s filozofijo švicarskega podjetja Nature’s Design, ki ga zastopam, za čiščenje karafe uporabljamo izklljučno naravne in naravi prijazne snovi.

 

Ko me pokličete, vam enostaven postopek čiščenja karafe z veseljem razložim po telefonu. Za to, da bodo vse informacije ostale v glavi, pa sem pripravila še ta zapis in tudi video s prikazom, kako se karafa očisti.

 

Za čiščenje karafe potrebujemo:

  1. karafo :)
  2. toplo vodo
  3. citronsko kislino ali citronko (dobite jo v živilskih trgovinah)
  4. detergent (najbolje kakšen tak, ki je okolju prijazen)

 

NAJPREJ ZUNAJ: Z detergentom umijemo karafo od zunaj in notranji rob vratu, kjer se običajno naberejo kapljice.

NATO ZNOTRAJ: V karafo natresemo citronsko kislino (to je popolnoma neškodljiva snov, po sestavi podobna vitaminu C) in dolijemo toplo vodo (največ 60 stopinj Celzija). Pustimo stati eno uro. Nato odlijemo. Karafo splaknemo, od zunaj obrišemo in posavimo “na glavo”, da se lepo odteče.

 

Kadar je karafa znotraj res zelo zelo umazana, si lahko pomagamo tudi s kuhalnico, ki jo zavijemo v kuhinjsko krpo in nato z njo podrgnemo po notranjosti karafe, da odstranimo morebitne nečistoče.

 

Naši švicarski kolegi so posneli tudi kratek video, ki lepo prikazuje, kako se čisti karafa: TUKAJ.

 

Še vprašanje, kdaj je najbolje čistiti karafo? Karafo je najbolje očistiti zvečer. Kajti čez dan težko zdržimo brez odlične vitalne vode. Pa čeprav postopek čiščenja poteka le eno uro. :)

INFORMIRAN KOZAREC – DA ALI NE?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Moja košarica
Nazadnje ste si ogledali
Categories