Oblike narave

11 % popust za 11 let delovanja! Uporabi kodo: ENAJSTLET

dni
ur
min
s
STEKLENICA ZA VODO – IZ PLASTIKE ALI IZ STEKLA?

STEKLENICA ZA VODO – IZ PLASTIKE ALI IZ STEKLA?

 

Zaradi ozaveščenosti o pomenu pitja vode so postale steklenice za vodo zelo priljubljene in na trgu je ponudbe res zelo veliko. Nekatere stekleničke za vodo so lepe in samo lepe, obstajajo pa tudi stekleničke za vodo, ki so poleg tega tudi prijazne do okolja in zdravja. Bistvena razlika je v izbiri materiala. Je boljša steklenica za vodo iz plastike ali steklenica za vodo iz stekla?

 

POŠKODBE

Steklenica za vodo iz plastike je zelo odporna na udarce, saj se ne razbije. Steklenica za vodo iz stekla pa je za zdravje in okolje bolj prijazna izbira, a morda se bojite, da bi se steklo razbilo. Ta strah ni upravičen, saj imajo steklenice za vodo iz stekla običajno ovoj, ki jih varuje pred poškodbami.

ČIŠČENJE

Steklo je material, ki ga je veliko lažje dobro očistiti kot pa plastiko, steklenico lahko daste v pomivalni stroj, steklenička za vodo iz stekla pa bo lepo čista tudi, če jo očistite z mešanico alkoholnega kisa in sode bikarbone. Lastnik brezhibno čiste steklenice za vodo zagotovo pije vodo z večjim veseljem, kot tisti, katerega steklenica za vodo je motna od umazanije, morda so se v njej celo že zaredile alge.

VPLIV NA OKOLJE

Treba je poudariti, da flaške za vodo iz plastike zelo obremenjujejo okolje. Ste vedeli, da vsako leto človeštvo porabi toliko plastenk, da bi lahko z njimi šestkrat obkrožili planet?! Žalostno je, da flaške za vodo iz plastike v večini niso nikoli reciklirane in pristanejo v oceanih, kjer ogrožajo življenje rib in drugih živali. Flaške za vodo iz plastike se v morju sicer razgradijo, a živali plastiko zamenjajo za hrano in jo pojejo, kar ogroža in včasih žal tudi zaključi njihovo življenje.

VPLIV NA ZDRAVJE

Flaška iz plastike ob izpostavljenosti na soncu v vodo izloča hormonske motilce in druge škodljive snovi. Dolgoročno lahko pitje iz plastične steklenice za vodo pripelje do zdravstvenih težav, npr. težave pri zanositvi. Na trgu so tudi plastične steklenice za vodo brez škodljivega BPA, a plastika je še vedno plastika. Iz stekla se v vodo ne izločajo nobene snovi.

 

Zaradi čiščenja in odgovornega odnosa do lastnega zdravja in okolja je steklenica za vodo iz stekla zagotovo veliko boljša izbira.

 

Že poznate steklenice za vodo THANK YOU, prve  100 % EKO steklenice za vodo na svetu?

THANK YOU - prve 100 % eko steklenice za vodo na svetu

THANK YOU – prve 100 % eko steklenice za vodo na svetu

Steklenica za vodo THANK YOU je narejene iz stekla: 40 % recikliranega belega stekla in 60 % naravnega kremenovega peska). Popolnoma naravni in okolju prijazni so tudi vsi ostali deli steklenice za vodo: Pokrovček je iz FSC certificiranega bukovega lesa in lesne bio mase. Zaščitni ovoj je narejen iz drobno zmlete odpadne plute, gumici okoli zaščitnega ovoja pa sta iz naravnega kavčuka.

 

Steklenica za vodo THANK YOU je zasnovana v Švici, izdelujejo pa jo v EU. Leta 2015 je v Nemčiji na največjem Ekološkem sejmu na svetu BioFach dobila zlato nagrado za najboljši nov izdelek in evropsko nagrado EESC za odličen dizajn in trajnostni razvoj 2015.

 

Izberite svojo na www.oblikenarave.si >> TUKAJ.

 

 

 

 

 

STEKLENICA ZA VODO – KAKO JO IZBRATI?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Close Nazadnje ste si ogledali
Kategorije