Oblike narave

11 % popust za 11 let delovanja! Uporabi kodo: ENAJSTLET

dni
ur
min
s
ŽIVA VODA IN MRTVA VODA?

ŽIVA VODA IN MRTVA VODA?

::: Ena stvar je čistost vode (kar lahko očistimo s filtri), drugo pa živost
vode. O čem govorimo, ko omenjamo živost vode oziroma kakšna je “mrtva”
voda in kakšna “živa”?

Voda je v vsakem primeru živa, je živ element, saj ima sposobnosti zaznavanja vplivov iz okolja. Ruski, ameriški, japonski in drugi znanstveniki so že pred dvema desetletjema ugotovili, da je voda naravni element, ki je dovzeten za vplive iz okolja in se nanje odziva. Japonski znanstvenik dr. Masaru Emoto je s tehniko fotografiranja kristalov vode dokazal, da se voda odziva na besede, fotografije, glasbo … Škoda se mi zdi, da v šoli večinoma še vedno učijo, da je voda del nežive narave. Ampak obstajajo izjeme in k tem veliko prispeva tudi škrat Vodo, ki obiskuje šole in vrtce. Naši vnuki se bodo o vodi zagotovo učili drugače.

Voda se razlikuje v energiji – ali je v njej dobra energija – to se odraža v šesterokotni strukturi kristala, ali pa je v njej slaba energija – ta njeno naravno strukturo ošibi, kristal postane brezobličen. Voda, ki ima dobro energijo in strukturo je nežnega, mehkega okusa.
::: Ali lahko mrtvo vodo spremenimo v živo in kakšni so vse možni načini?

Vodi, ki je zaradi takih ali drugačnih vzrokov izgubila svojo naravno energijo, lahko to energijo povrnemo. Obstajajo različni načini: vrtinčenje vode (vodo v vrču vrtimo v desno smer), sončenje vode (vodo izpostavimo sončni energiji), na vrč ali kozarec lahko napišemo pozitivno besedo ali stavek, pod kozarec postavimo lepo sliko ali pa vrču z vodo namenimo lepe misli. Vodi lahko predvajamo tudi glasbo. Voda res ne komplicira. Vse razume. In resnično je čisto malo treba, da jo »spravimo nazaj v dobro voljo«. To, da vase vnašamo vodo, polno energije, dviguje energijo tudi nam, saj smo večinoma iz vode.

Mene najbolj navdušuje karafa Aladin, ki so jo zasnovali v Švici. Vanjo naliješ vodo in potem posebna oblika karafe, ki izhaja iz razmerij zlatega reza, naredi svoje – po 3 minutah »počitka« v karafi Aladin se vodi povrne njena naravna energija. Pod mikroskopom je vidno, da je kristal spet lepe šesterokotne strukture, razliko pa občutimo tudi v okusu – voda –z pipe postane nežnega, mehkega okusa kot studenčnica. Marsikdo težko verjame, dokler vode iz karafe tudi sam ne poizkusi. Poleg dobrodejnega delovanja pa je karafa še čudovita na pogled.

 

(Vsebina je del intervjuja z Andrejo Šeme, ambasadorko naravne revitalizacije vode, za revijo Bodi zdrava marec 2016)

NI VSA VODA ENAKA – 5 KRIŽIŠČ NA POTI DO ZDRAVE HIDRACIJE TELESA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Close Nazadnje ste si ogledali
Kategorije