Oblike narave

11 % popust za 11 let delovanja! Uporabi kodo: ENAJSTLET

dni
ur
min
s
VITALNA SLANICA – KAKO JO PRIPRAVITI

VITALNA SLANICA – KAKO JO PRIPRAVITI

Naše telo tvorita voda in sol. Poznamo več vrst soli, najboljša sol na našem planetu pa je kristalna himalajska sol halit. Ima 84 elementov, ki so prisotni tudi v našem telesu. To je tudi edina sol, ki nam energijo daje, ne odvzema. Pitje slanice ima na naše telo številne dobrodejne učinke, kristalno himalajsko sol pa lahko uporabimo tudi na veliko drugih načinov.

 

Vrč Cadus za slanico je najnovejši izdelek švicarske blagovne znamke Nature’s Design. Tako kot vsi njihovi izdelki, je tudi vrč Cadus ustvarjen po principu zlatega reza, zaradi česar se vsebina v vrču revitalizira.

Vrhunska kristalna himalajska sol halit, najbolj čista sol na svetu, je priložena (1 kg). Vsebina zadostuje za ohoho časa. Za eno leto gotovo.  Priložena je tudi žlička za zajemanje slanice iz lesa oljke. Žlička je priporočljiva merica za dnevno dozo slanice.

 

Kristalna himalajska sol halit

Slanica s soljo halit naravno energetizira telo. Je najbolj učinkovita in najbolj čista sol na našem planetu, je zelo redka naravna solna struktura. Gre za zelo dragoceno sol, saj vsebuje 84 naravnih mineralov, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. To je zelo prečiščen in skoraj popolnoma prozoren kristal soli iz Himalaje. Sol je nastala, ko je pred milijoni let sonce izsušilo izvorne oceane in morja. Zaradi velikih pritiskov skozi milijone let se je sol oblikovala v kristalno strukturo. Odkrili so jo v času Aleksandra Velikega, leta 325 pr. n. št.

 

V tej naravni soli so elementi v tako majhnih delčkih (koloidne velikosti), da jih naše celice zlahka vsrkajo in presnavljajo. Elementi v kristalni himalajski soli so v ionski obliki takoj dostopne celicam, brez prebave – za razliko od zelenjave ali žit, ki jih telo lahko uporabi šele po tem, ko se prebavijo.

 

Voda

Za optimalno delovanje slanice je bistvena tudi uporaba kakovostne, vitalne vode. Prav taka postane voda iz pipe v vrču Cadus  – zaradi posebne oblike, ki izhaja iz naravnih razmerij zlatega reza, se voda revitalizira, postane polna naravne energije. Zato je slanica iz vrča Cadus resnično vrhunske kakovosti. Za pripravo slanice lahko uporabite tudi studenčnico, če imate to možnost.

 

Priprava slanice

Nekaj kristalov soli pustite v vrču Cadus (toliko, da je dno pokrito, druge pa spravite za kasneje), vrč napolnite z vodo in pokrijte z lesenim pokrovčkom (pokrov ne sme biti kovinski). Po 24 urah preverite, če so se vsi kristali raztopili. Če se kristali niso v celoti raztopili, je voda dosegla 26 % nasičenost – slanica je pripravljena. Če pa so se vsi kristali raztopili, dodajte še kakšen kristal soli. Ko se kristali nehajo topiti in ostanejo na dnu vrča, je slanica pripravljena.

V vrč lahko po nekaj dnevih ali tednih vodo dolijete. Ne pozabite pa dodati tudi kristal ali dva soli, da se bo raztopina dovolj nasičila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Close Nazadnje ste si ogledali
Kategorije